Ιερά Μονή Γαλατάκη: γυναικείο μοναστήρι, αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Είναι βυζαντινής αρχιτεκτονικής, κτισμένο στα ερείπια αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, μέσα σε δασοσκεπή περιοχή στις πλαγιές του βουνού Καντήλι, 9 χλμ ανατολικά της Λίμνης.

Iερά Μονή Όσιου Δαβίδ: ανδρική μονή, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στα χαμηλά των βουνών Καβαλάρης και Ξηρό, απέναντι από το χωριό Δρυμώνας. Ο όσιος Δαβίδ δημιούργησε τη μονή γύρω στο 1550, πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντα ναού, που είχε καταστραφεί από τους Τούρκους μετά την κατάληψη της Εύβοιας το 1470. Η μονή πυρπολήθηκε από τους Τούρκους πάλι το 1823, προς εκδίκηση για τη συμμετοχή των μοναχών στον ξεσηκωμό του 1821. Το σημερινό κτίσμα οικοδομήθηκε το 1877. Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου τα Σαββατοκύριακα η μονή δέχεται πολυάριθμους προσκυνητές.

Ιερός Ναός Άγιου Ιωάννη Ρώσου: ο ναός, κτισμένος 1930-1951, με την ομώνυμη μονή βρίσκονται στον οικισμό Προκόπι του δήμου Κηρέως, 36 χλμ από τη Λίμνη προς Χαλκίδα. Στο ναό βρίσκεται το σκήνωμα του αγίου, που έφεραν πρόσφυγες από τη Μ. Ασία το 1922. Στις 27 Μαΐου κάθε χρόνο γίνεται λιτάνευση του σκηνώματος.

 


Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε προσιτές τιμές

Μοναστήρια Αξιοθέατα

© 2013 ASTROLABE Hotel All rights reserved